Σελίδες

Παρασκευή, 8 Σεπτεμβρίου 2017

Προσλήψεις ΕΛΤΑ μέσω προκήρυξης ΑΣΕΠ

Προσλήψεις ΕΛΤΑ μέσω προκήρυξης ΑΣΕΠ 


Με νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού θα ενισχυθούν τα ΕΛΤΑ, σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού, με την οποία εγκρίθηκαν οι διαδικασίες πρόσληψης 510 ατόμων τακτικού προσωπικού σύμφωνα με το νόμο 2190/94 (ΑΣΕΠ). Η διαδικασία υλοποίησης της απόφασης αναμένεται να υλοποιηθεί στις αρχές του νέου έτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σχετική απόφαση προβλέπει προσλήψεις:

 • 250 Ταχυδρόμων- Διανομέων
 • 215 Υπάλληλοι Εσωτερικής εκμετάλλευσης
 • 25  Διοικητικών στις ειδικότητες:
  • -Διοίκησης Εκμετάλλευσης 15
  • -Τεχνικών- Ηλεκτρ. Μηχ/κών 3
  • -Πληροφορικής 7
 • 25  Οδηγών
 • 15  Διαμετακομιστών

Η τελευταία μεγάλη προκήρυξη για μόνιμο προσωπικό στα ΕΛΤΑ ήταν πριν από δέκα χρόνια ενώ πριν από λίγες μέρες ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες και ανακοινώθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα της προκήρυξης 1Κ/2016 για 36 μόνιμους διανομείς. Ωστόσο οι ανάγκες των ΕΛΤΑ είναι τόσο μεγάλες που δεν καλύπτονται ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι ο μέσος όρος ηλικίας των υπαλλήλων στα Ελληνικά Ταχυδρομεία είναι 52! Η διοίκηση υποστήριξε πως φέτος προσελήφθησαν 532 εποχικοί υπάλληλοι που ήδη δουλεύουν, για άλλους 512 εποχικούς αναμένονται τα αποτελέσματα του ΑΣΕΠ. Παρά το γεγονός πως ακόμη και τα μνημόνια προέβλεπαν μία (1) πρόσληψη κάθε πέντε (5) αποχωρήσεις προσωπικού, στα ΕΛΤΑ μέχρι το τέλος του 2015 δεν έγινε καμιά.


Πότε θα βγει η προκήρυξη για τα ΕΛΤΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες οι διαδικασίες θα ξεκινήσουν μέσα στον Φεβρουάριο. Όπως προανήγγειλε το υπουργείο εργασίας, της προκήρυξης των ΕΛΤΑ, την οποία περιμένουν με ανυπομονησία χιλιάδες εργαζόμενοι, θα προηγηθούν δύο άλλες, οι οποίες έχουν ήδη εκδοθεί από τον ΑΣΕΠ και θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2018. 

Γενικά Προσόντα Υποψηφίων

Όπως και σε κάθε άλλη προκήρυξη για κάλυψη θέσεων στο ελληνικό δημόσιο, έτσι και στην προκήρυξη των ΕΛΤΑ απαραίτητο προσόν για την υποβολή υποψηφιότητας για θέσεις ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ Διοικητικό αποτελεί η πιστοποίηση γνώσεως ηλεκτρονικών υπολογιστών, ή όπως έχουμε συνηθίσει να λέμε πιστοποίηση πληροφορικής. Για να είναι αποδεκτή από το δημόσιο η πιστοποίηση πληροφορικής πρέπει να έχει αποκτηθεί από έναν από τους αδειοδοτημένους φορείς για πιστοποιήσεις πληροφορικής: ECDL, ICT, Global Cert, ACTA, Infotest, Keycert, Cambridge. Οι ενδιαφερόμενοι μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά πρέπει να υποβάλλουν υποχρεωτικά και πιστοποίηση πληροφορικής από αναγνωρισμένο φορέα πιστοποίησης στις παρακάτω ενότητες: 
 • Επεξεργασία Κειμένου (Microsoft Word) 
 • Υπολογιστικά Φύλλα (Microsoft Excel) 
 • Υπηρεσίες Διαδικτύου (Internet Explorer και Outlook)

Η σχολή πληροφορικής LABTECH θα συνεχίσει τη διενέργεια ταχύρρυθμων σεμιναρίων για την απόκτηση αναγνωρισμένης πιστοποίησης, για τους ενδιαφερόμενους του διαγωνισμού. 

Οι άνεργοι και οι φοιτητές απαλλάσσονται του κόστους των μαθημάτων και χρεώνονται μόνο τα παράβολα εξετάσεων και έκδοσης του πιστοποιητικού τους.
Τελικό Κόστος
Περιλαμβάνονται: Μαθήματα, Βιβλία, Test εξετάσεων, Κάρτα Εξετάσεων, 3 εξετάσεις + επανεξέταση, Έκδοση Πιστοποιητικού
Για ανέργους και φοιτητές
Για εργαζόμενους
€ 239
€ 334

Περισσότερες πληροφορίες για τα δωρεάν μαθήματα σε ανέργους και φοιτητές μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της σχολής www.labtech.gr ή να ενημερωθείτε στο 2104256830.Έναρξη επόμενου τμήματος:

12 σχόλια:

 1. καλησπερα ποσο συντομα εκδιδεται το πιστοποιητικο για τους υπολογιστες

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα, προγραμματισμένη εξέταση υπολογιστών για τους ενδιαφερόμενους των ΕΛΤΑ είναι ημέρα Παρασκευή 24/06/2016.
   Την ίδια μέρα οι υποψήφιοι λαμβάνουν "βεβαίωση επιτυχούς ολοκλήρωσης" που μπορεί να κατατεθεί κανονικά μέχρι να εκδοθεί το οριστικό πιστοποιητικό. Το πιστοποιητικό εκδίδεται σε 5-10 εργάσιμες.

   Διαγραφή
  2. Καλημέρα ποιες περιοχές αφορούν οι θέσεις Χαλκιδική καλύπτει?

   Διαγραφή
  3. Καλημέρα ποιες περιοχές αφορούν οι θέσεις Χαλκιδική καλύπτει?

   Διαγραφή
 2. καλημερα, ισχύει και για θεσσαλονίκη? και πότε περιμένουμε για τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά περίπου?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα, θα είναι για όλη την Ελλάδα. Εφόσον δεν βγήκε μέχρι τώρα, θα την δημοσιεύσουν από τέλος Ιανουαρίου και μετά.

   Διαγραφή
  2. Η πιστοποίηση για χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών είναι απαραίτητη και για διανομείς οδηγούς;

   Διαγραφή
  3. Συνήθως οι θέσεις που ζητάνε πιστοποίηση είναι ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ διοικητικό. Αν δεν βγει η προκήρυξη δεν μπορούμε να ξέρουμε. Στην προηγούμενη πάντως δεν είχαν ζητήσει για διανομείς. Είχαν ζητήσει όμως για εσωτερικής εκμετάλευσης.

   Διαγραφή
 3. Καλησπέρα σας! Για πότε είναι η προκήρυξη;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Καλημέρα, υσχιει η πιστοποίηση υπολογιστών μέσω πανεπιστημίου? Έχω βέβαια πιστοποίησης από το Πανεπιστήμιο μου. Ευχαριστώ


  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλημέρα, μπορείτε να επιβεβαιώσετε τι ισχύει διαβάζοντας το άρθρο: Πώς αποδεικνύεται η Πιστοποιημένη Γνώση Χειρισμού Η/Υ
   http://labtechnews.blogspot.gr/2014/02/pws-apodikniete-i-gnwsi-ypologiston.html

   Διαγραφή