Προκήρυξη 13Κ/2021 ΑΣΕΠ για προσλήψεις σε ΟΤΑ (Δήμους και Περιφέρειες)

Προκήρυξη 13Κ/2021 ΑΣΕΠ για προσλήψεις σε ΟΤΑ (Δήμους και Περιφέρειες)





Γνωστοποιείται από το ΑΣΕΠ ότι απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η 13K/2021 Προκήρυξη , που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας χιλίων τετρακοσίων εξήντα οκτώ (1468) θέσεων μόνιμου προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, στο Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λέσβου και στον Φορέα Διαχείρισης Μητροπολιτικού Πάρκου Περιβαλλοντικών και Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων και Ανάπτυξης Κοινωνικής Οικονομίας «Αντώνης Τρίτσης» σύμφωνα με το άρθρο 28 του ν. 4765/2021.




Προθεσμία Υποβολής Δικαιολογητικών

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής αρχίζει στις 20 Ιανουαρίου ημέρα Πέμπτη και ώρα 08:00 και λήγει στις 7 Φεβρουαρίου 2022, ημέρα Δευτέρα και ώρα 14:00. Το εμπρόθεσμο της αίτησης κρίνεται με βάση την ημερομηνία της ηλεκτρονικής υποβολής της στο ΑΣΕΠ.


Ποιες ειδικότητες αφορούν οι προσλήψεις
Στη συντριπτική τους πλειονότητα οι νέες θέσεις αφορούν μηχανικούς, οικονομολόγους και στελέχη Πληροφορικής, προκειμένου να συμβάλουν στην κατασκευή μικρών και μεγάλων έργων από τους δήμους και τις περιφέρειες, στο πέρασμα στην ψηφιακή εποχή αλλά και στο συνολικό σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας.


Σε αυτή την κατεύθυνση οι ειδικότητες μεταξύ άλλων θα αφορούν:
ΠΕ Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, ΠΕ Μηχανολόγων Μηχανικών, ΠΕ Πληροφορικής, ΠΕ Τοπογράφων Μηχανικών, ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών, ΠΕ Γεωτεχνικών – Κτηνιατρικής, ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού, ΠΕ Γεωτεχνικών (Κτηνίατρος), ΠΕ Γεωτεχνικών (Γεωπόνος), ΠΕ Μηχανικών (Αρχιτεκτόνων), ΠΕ Γεωτεχνικών (Δασολόγος), ΠΕ Μηχανικών (Αγρονόμος – Τοπογράφος), ΠΕ Μηχανικών (Πολιτικός Μηχανικός), ΠΕ Περιβάλλοντος, ΤΕ Μηχανικών, ΤΕ Τεχνολόγων Τροφίμων, ΠΕ Γεωτεχνικών Κτηνιάτρων, ΤΕ Μηχανικών (Δομικών Εργων / Εργων Υποδομής), ΤΕ Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (Κοινωνικών Λειτουργών).

Ποιους δήμους και περιφέρειες αφορά η προκήρυξη
H προκήρυξη θα προβλέπει προσλήψεις, μεταξύ άλλων:
Δήμος Αθηναίων, Δήμος Ηρακλείου Κρήτης, Δήμος Ιωαννιτών, Δήμος Ορεστιάδας, Δήμος Πολυγύρου, Δήμος Ρεθύμνης, Δήμος Σητείας, Δήμος Χανίων, Δήμος Ωρωπού, Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Περιφέρεια Αττικής, Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, Περιφέρεια Ηπείρου, Περιφέρεια Θεσσαλίας, Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Περιφέρεια Κρήτης, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Περιφέρεια Πελοποννήσου, Περιφέρεια Στερεάς.


Πιστοποίηση Πληροφορικής

Όπως και σε κάθε άλλη προκήρυξη για κάλυψη θέσεων στο ελληνικό δημόσιο, έτσι και στην προκήρυξη των ΟΤΑ για δήμους και περιφέρειες απαραίτητο προσόν για τις κατηγορίες ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ διοικητικό, για την υποβολή υποψηφιότητας αποτελεί η πιστοποίηση γνώσεως ηλεκτρονικών υπολογιστών, ή όπως έχουμε συνηθίσει να λέμε πιστοποίηση πληροφορικής. Για να είναι αποδεκτή από το δημόσιο η πιστοποίηση πληροφορικής πρέπει να έχει αποκτηθεί από έναν από τους αδειοδοτημένους φορείς για πιστοποιήσεις πληροφορικής: ECDL, ICT, Global Cert, ACTA, Infotest, Keycert, Cambridge.

Οι ενδιαφερόμενοι μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά πρέπει να υποβάλλουν υποχρεωτικά και πιστοποίηση πληροφορικής από αναγνωρισμένο φορέα πιστοποίησης στις παρακάτω ενότητες:

  • Επεξεργασία Κειμένου (Microsoft Word)
  • Υπολογιστικά Φύλλα (Microsoft Excel)
  • Υπηρεσίες Διαδικτύου (Internet Explorer και Outlook)


Μαθήματα Πληροφορικής και κόστος πιστοποίησης


Η σχολή πληροφορικής LABTECH θα συνεχίσει τη διενέργεια ταχύρρυθμων σεμιναρίων για την απόκτηση αναγνωρισμένης πιστοποίησης, για τους ενδιαφερόμενους του διαγωνισμού.

Οι άνεργοι και οι φοιτητές απαλλάσσονται του κόστους των μαθημάτων και χρεώνονται μόνο τα παράβολα εξετάσεων και έκδοσης του πιστοποιητικού τους.

Τελικό Κόστος: 175 ευρώ
Περιλαμβάνονται: Μαθήματα, Βιβλία, Test εξετάσεων, Κάρτα Εξετάσεων, εξέταση 3 ενοτήτων, Έκδοση Πιστοποιητικού

Περισσότερες πληροφορίες για τα δωρεάν μαθήματα σε ανέργους και φοιτητές μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της σχολής www.labtech.gr ή να ενημερωθείτε στο 2104256830.

Δηλώστε συμμετοχή στα μαθήματα, συμπληρώνοντας την φόρμα συμμετοχής.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Προκήρυξη Λιμενικού για προσλήψεις Αξιωματικών

Γιατί να γίνω Microsoft Office Master;

Δημοτική Αστυνομία και Δικαστική Αστυνομία - Προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ