Επιδοτούμενα προγράμματα πληροφορικής για ανέργους

Επιδοτούμενα προγράμματα πληροφορικής για ανέργους

Από τη Δευτέρα 9/04/12, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, μπορούν να υποβάλουν αίτηση για να διεκδικήσουν μία Επιταγή Κατάρτισης  (voucher). Με αυτή την Επιταγή κατάρτισης ύψους 700 ευρώ, θα πληρώσουν τα έξοδα του ΚΕΚ, που θα επιλέξουν, για να παρακολουθήσουν πρόγραμμα εκπαίδευσης στις Βασικές Δεξιότητες Πληροφορικής και Επικοινωνιών. Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 25/05/2012.

Αυτά τα ποσά θα δοθούν μέσω ενός νέου προγράμματος του υπ. Εργασίας, το οποίο στοχεύει στην κατάρτιση ανέργων σε βασικές δεξιότητες Πληροφορικής και Επικοινωνιών. (ΤΠΕ), διάρκειας 100 ωρών με συνολικό προϋπολογισμό 22.000.000 €.

Πού και ποιοί μπορούν να υποβάλλουν αίτηση

Οι άνεργοι που ενδιαφέρονται να εγγραφούν στο Μητρώο Ωφελουμένων για να καταρτιστούν στο πρόγραμμα, πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν σε ηλεκτρονική μορφή, μέσω διαδικτύου, στην ειδική ιστοσελίδα (http://www.voucher.gov.gr/) τη φόρμα «Αίτηση συμμετοχής». Δικαίωμα συμμετοχής στη Δράση και εγγραφής στο Μητρώο Ωφελουμένων έχουν οι άνεργοι, που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, ανεξάρτητα αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι.

Ωστόσο δεν επιτρέπεται να έχουν παρακολουθήσει το τελευταίο ημερολογιακό έτος ή να παρακολουθούν άλλο κρατικό επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης, που οδηγεί σε πιστοποίηση βασικών δεξιοτήτων ΤΠΕ.

Η συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης είναι υποχρεωτική για τους Ωφελούμενους. 

Πώς θα γίνει η επιλογή

Οι άνεργοι θα επιλεγούν μέσω αυτοματοποιημένης ηλεκτρονικής διαδικασίας και με συγκεκριμένα κριτήρια (ηλικία και διάρκεια ανεργίας), με προτεραιότητα στους ανέργους νέους και στους ανέργους άνω των 55 ετών, και θα εγγραφούν από τον ΟΑΕΔ στο Μητρώο Ωφελουμένων της δράσης.

Βέβαια τα πράγματα δεν είναι και τόσο απλά, διότι από το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων που είναι αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες, μόλις οι 18.332 θα επιλεγούν και μάλιστα συγκεκριμένος αριθμός ανέργων ανά περιφέρεια.

Συγκεκριμένα από την Αττική θα επιλεγούν 4.950 άνεργοι σε σύνολο 360.000 ενώ από την Ευρυτανία μόλις 28. Αυτό σημαίνει ότι στην Αττική μόλις το 1,4% των ανέργων θα μπορέσει να συμμετάσχει στο πρόγραμμα.

Η «παγίδα» για αυτούς που λαμβάνουν επίδομα

Για τους Ωφελούµενους γίνεται αναστολή του επιδόματος ανεργίας για όσο χρόνο διαρκεί η κατάρτισή τους. Η ημερομηνία έναρξης του προγράμματος κατάρτισης αποτελεί ημερομηνία αναστολής του επιδόματος ανεργίας, το οποίο δικαιούνται να συνεχίσουν να λαµβάνουν α̟πό την επομένη της ολοκλήρωσης της συμμετοχής τους στη δράση. Το χρονικό διάστηµα που διαρκεί η κατάρτιση συνυπολογίζεται στο χρόνο επιδότησης της ανεργίας τους. Με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος ο επιδοτούμενος θα λάβει το ποσό των 500€ από τον ΟΑΕΔ.

Εναλλακτική λύση έχω για δωρεάν μαθήματα;

Μπορείτε να συμμετάσχετε στα προγράμματα ειδικών τιμών για φοιτητές και ανέργους των κέντρων πληροφορικής LABTECH με μοναδική επιβάρυνση το κόστος εξετάσεων (209€). Με αυτό το τρόπο διατηρείτε το δικαίωμα να λαμβάνετε το επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ ενώ δεν πληρώνετε το κόστος των διδάκτρων. Διαβάστε περισσότερα στην σελίδα του προγράμματος http://www.labtech.gr/epidotoumena.html και συμπληρώστε την αίτηση συμμετοχής που θα βρείτε στην σελίδα.

Πηγή: Financial.PressFinancial press.gr
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Προκήρυξη Λιμενικού για προσλήψεις Αξιωματικών

Γιατί να γίνω Microsoft Office Master;

Δημοτική Αστυνομία και Δικαστική Αστυνομία - Προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ